14.12.2016

Feestdagen

Aangepaste openingstijden
Tijdens de feestdagen zijn onze openingsdagen aangepast.
Op zondag 25 en zondag 1 januari zijn wij gesloten.
Op zaterdag 24 en 31 december zijn wij open tot 15 uur.
Op maandag 26 december zijn wij open van 10 tot 16 uur.

De teams van Marco Service, Kachelservice en Schoorsteenservice wensen u fijne feestdagen toe!
Lees verder
Feestdagen

11.11.2016

Fijnstof problematie

Houtkachels: negatief stookadvies of positief koopadvies?

Dovre reageerde op de recente berichtgeving van VMM (Vlaamse Milieumaatschappij) rond houtverbranding en fijnstofuitstoot. Via een persbericht van Agoria-CIV, die de fabrikanten en importeurs van kachels en haarden groepeert wijzen we op het belang van de vervanging van oudere toestellen om de uitstoot van fijn stof door houtverbranding te beperken.

“Fijnstofemissies door houtverbranding zullen pas dalen met effectief vervangingsbeleid”

Agoria-CIV betwist de door de VMM gepubliceerde cijfers en grafische voorstellingen. Agoria-CIV komt hier nog ten gronde op terug, maar wijst nu er al op dat met het huidige beleid de uitstoot van fijn stof door houtverbranding niet noemenswaardig afneemt.

Wanneer de VMM beweert dat ‘de fijnstofemissie van 4 uur stoken in een houtkachel overeenstemt met 600 km rijden met een bestelwagen’, heeft men het over een oldtimer, stelt Agoria-CIV. Jammer genoeg bestaat een groot deel van de houtkachels in Vlaanderen momenteel uit oldtimers. Op basis van Europese studies is duidelijk dat indien alle oude toestellen voor houtverbranding vervangen zouden worden door performante, moderne toestellen, de uitstoot van fijn stof met bijna 90% zou verminderen. Dat is de uitdaging, te meer omdat de Europese Unie brandhout formeel heeft erkend als hernieuwbare energiebron. Binnen de Europese 20/20/20-doelstelling speelt brandhout een belangrijke rol. In vele Europese landen wordt houtverbranding gepromoot om de klimaatdoelstellingen te halen. Zo bijvoorbeeld kan de consument in Frankrijk een deel van de aankoop van een gecertifieerde houtkachel aftrekken van de personenbelasting.

Zelfs in de meest pessimistische scenario’s stoten moderne houtkachels en inbouwhaarden 10 maal minder fijn stof uit dan vergelijkbare oudere toestellen en zelfs 20 maal minder dan open haarden. Bovendien is het fijn stof uit moderne houtverbranding 5 maal minder toxisch en wordt het 16 maal sneller weer uitgeademd, omdat het eerder mineraal is van aard en nagenoeg geen koolwaterstoffen bevat.

Dat houtkachels een belangrijke bijdrage leveren tot de fijnstofemissies in Vlaanderen is al vele jaren oud nieuws. Het beleid en de communicatie ter zake blijft de laatste jaren evenwel beperkt tot negatieve stookadviezen en de promotie van slimme stookmethodes. Het is nog maar eens duidelijk dat dit alleen nog niet geleid heeft tot een daling van de fijnstofemissies.

Het “Koninklijk besluit tot regeling van de minimale eisen van rendement en emissieniveaus van verontreinigende stoffen voor verwarmingsapparaten voor vaste brandstoffen” uit 2010, waarvan in november dit jaar Fase 3 van kracht wordt, garandeert een minimale uitstoot van alle actuele toestellen. Er is ook effectieve controle op deze wetgeving, om onder meer niet conforme, goedkope importtoestellen uit de markt te weren.

In deze tijden van budgettaire beperkingen bij de overheid vraagt Agoria-CIV niet eens om financiële tegemoetkomingen voor de vervanging van oude houtkachels of open haarden. Een negatief stookadvies voor houtkachels en haarden “zonder Europees keuringsbewijs” zou in de perceptie van de consument al veel verschil maken. Het zou nog niet eens beperkt moeten worden tot dagen dat er te veel fijn stof in de lucht zit. En het hoeft dan zelfs helemaal niet alleen maar bij sensibilisering te blijven.

Alle leden van Agoria-CIV hebben er zich al jaren geleden toe geëngageerd om in samenwerking met diverse overheden verder werk te maken van een verbetering van het aanbod aan performante toestellen, van een betere opleiding van installateurs, van meer sensibilisering rond de beste stookmethodes, enz.  Laat een negatief stookadvies vergezeld gaan van een positief koopadvies voor meer performante toestellen en we krijgen een beleid dat echt werkt.

09.11.2016

11 november: gewijzigde openingsuren

Wapenstilstandsdag

11 november is het Wapenstilstandsdag; herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog (o.a. in België en Frankrijk). Dit is een nationale feestdag, waardoor wij andere openingsuren hebben, namelijk van 11 tot 16 uur.

* bron foto Wikipedia

11 november: gewijzigde openingsuren

17.09.2016

Geen open-deur-dagen

... maar open-deur-weken!

Van vrijdag 23 september tot en met zondag 9 oktober zijn onze open-DEUR-weken. We zijn alle dagen open van 9 tot 17 uur ook op zaterdag en zondag. We hebben diverse actiemodellen in de showroom (houtkachels, pelletkachels of combikachels die branden op hout en pellets of hout en kolen) die we u aanbieden tegen scherpe prijzen. Op nieuwe kachels krijgt u een leuke korting. 

Woont u in Nederland? Kies dan een pelletkachel waarop de Nederlandse overheid subsidie verstrekt. Dan bent u helemaal voordelig uit, want de subsidieregeling maakt dat u uiteindelijk honderden euro's bespaart op uw nieuwe energiezuinige manier van stoken!

Ook diverse Belgische gemeenten verstrekken subsidie, waaronder de gemeente Essen!
Geen open-deur-dagen

05.09.2016

Nieuw stookseizoen

Nieuwe openingstijden

Het nieuwe kachelseizoen staat voor de deur. Daarom hebben wij onze openingstijden aangepast. Vanaf 1 september zijn wij 7 op 7 open!
  • maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09 tot 17 uur 
  • zaterdag van 10 tot 17 uur 
  • zondag van 10 tot 16 uur (1 september tm 31 maart)
  • avond op afspraak (vanuit België 03 666 85 87 / vanuit Nederland 0165 788 120)
Er zijn weer nieuwe modellen verkrijgbaar zowel hout- als pelletkachels. Er zijn ook nog mooie showroommodellen verkrijgbaar die verkocht worden tegen een mooie prijs! Kom gerust eens vrijblijvend langs. 

Nieuw stookseizoen

04.07.2016

Het zomert niet echt;

de wintervoorbereiding is al gestart

Onze merken waaronder Dovre, Extraflame, Thermorossi, Palazzetti en Piazzetta komen deze periode uit met hun nieuwe modellen hout- en/of pelletkachels. Vanaf september/oktober zijn de meeste noviteiten te bezichtigen en te verkrijgen. Het zijn trouwens niet alleen de nieuwe kachels die ons al reikhalzend doen uitkijken naar het komende stookseizoen, het zijn ook aanpassingen op gebied van design, bediening of gebruik van innovatieve technologie eveneens op diverse bestaande modellen. Bent u net zo benieuwd als wij? Kom dan zeker eens kijken naar wat deze producenten van kwaliteitsproducten u bieden. 

Het zomert niet echt;

01.07.2016

Af en toe open op...

... zaterdag

Onze openingstijden op zaterdag in Essen zijn aangepast. In de even weeknummers zijn we gesloten en in de oneven weken is onze showroom open van 10 tot 16 uur. 

Concreet:
- zaterdag 09/07 in week 27 gesloten
- zaterdag 16/07 in week 28 open
- zaterdag 23/07 in week 29 gesloten
- zaterdag 30/07 in week 30 open etc

Vanaf zaterdag 03/09 zijn we naar goed gebruik alle zaterdagen weer open!

11.05.2016

Koopavonden

Extra koopavonden

Met het oog op seizoensuitverkoop van veel showroomkachels, bieden we u 4 extra koopavonden, zowel in Essen als in Putte. 

Koopavonden tot 21 uur:
donderdag 12/05
vrijdag 13/05
donderdag 19/05
vrijdag 20/05

De Essense showroom is op beide donderdagen uitzonderlijk geopend van 09 tot 21 uur. 
Onze winkel in Putte is geopend vanaf 10 uur.

De openingstijden nog even op een rijtje:
Essen ma, di, woe, vrij doorlopend van 09 tot 17 uur
Wekelijkse sluitingsdag op donderdag

Putte ma, di, do, vrij, za doorlopend van 10 tot 17 uur
Wekelijkse sluitingsdag op woensdag

Voor het volledige overzicht met veel en zeer aantrekkelijk geprijsde showroom modellen klikt u eenvoudigweg hier.

Koopavonden

10.05.2016

Scherpe aanbiedingen

Showroomkachels in de uitverkoop!

Een groot deel van onze showroomkachels worden tegen scherpe prijzen verkocht! Zowel pellet- als hout- en combikachels. Bent u op zoek naar een kachel? Dan is dit het moment. De modellen met prijzen vindt u via deze link (klik hier). Woont u in Nederland? Dan krijgt u op veel modellen pelletkachels ook nog eens een hoge subsidie van de Nederlandse overheid. 


Scherpe aanbiedingen

08.05.2016

Verwarmingstoestellen en

een speeltoestel

Plant u een bezoek aan onze showroom (in Essen)? Breng dan gerust uw kinderen mee want in de tuin die grenst aan onze showroom staat een speeltoestel. Bij droog (aangenaam) weer kunnen zij zich vermaken in de tuin, terwijl u rustig de tijd neemt om ons aanbod te bekijken en u te laten informeren.


Verwarmingstoestellen en

07.05.2016

Zomertijd...

... betekent nieuwe openingsuren

In Essen gelden vanaf 1 mei gewijzigde openingstijden:
- ma, di, woe, vrij open van 09 tot 17 uur
- do sluitingsdag
- za en zo gesloten

De openingstijden in Putte blijven ongewijzigd:
- ma, di, do, vrij, za open van 10 tot 17 uur
- woe gesloten


01.02.2016

Batibouw is nog niet begonnen...

... onze acties wel!

Met het oog op de naderende Batibouw is Kachelservice alvast gestart met de acties! Van 1 februari tot en met 31 maart zijn op de diverse merken diverse acties van kracht. Kortom: dit is het moment om uw slag te slaan! Ook zeer interessant voor onze Nederlandse klanten vanwege de hoge bijkomende subsidie van de Nederlandse overheid!Batibouw is nog niet begonnen...

04.01.2016

Subsidie

Belgische gemeentelijke of Nederlandse overheidssubsidie

Vanaf 1 januari verstrekt de Nederlandse overheid voor Nederlands ingezetenen een aanzienlijke subsidie op de aankoop van een pelletkachel vanwege de duurzame energie. Om te weten waar u of uw leverancier aan moet voldoen, klikt u op de volgende link: https://mijn.rvo.nl/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde-particulieren-2016

In België is het de gemeente die bepaalt of er al dan niet subsidie wordt verstrekt op duurzame energie. De inwoners van de gemeente Essen kunnen hun subsidie aanvragen via de volgende link: http://www.essen.be/thema/1792/bouwsubsidies (klik in de rechterkolom op 'pelletverwarming' om het aanvraagformulier te downloaden.

Subsidie

archief : 2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   2013