Vrijstaande houtkachels

Als kachelspecialist raden wij de vrijstaande houtkachel aan voor zijn hoge rendement, veiligheid en gezelligheid. Koop een klassieke of moderne houtkachel voor binnen en geniet van de warmte van uw sfeerhaard. Er zijn ook houtkachels die de verwarmingsfunctie combineren met een ovenfunctie. Bekijk onze collectie vrijstaande houtkachels, ontdek de beste kachels na afspraak in onze showroom te Essen en geniet van de vakkennis van dé kachelspecialist.

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

  • Een houtkachel binnen zorgt voor een gezellig en warme sfeer in huis dankzij een sfeervol vlammenspel.
  • Er zijn houtkachels in alle vormen, stijlen, kleuren en uitvoeringen waardoor u steeds een gepaste houtkachel kan kiezen voor uw interieur. Onze vrijstaande houtkachel modellen kunnen centraal in de ruimte worden geplaatst, dat is een echte blikvanger.
  • Hout als brandstof is een relatief goedkope brandstof om de stookkosten te verminderen. Belangrijk is dat je wel kiest voor schoon hout wanneer je deze houtblokken zelf zou klieven en opbergen.
  • Een standaard houtkachel heeft minimum een rendement van 75%.

Onderhoud van een houtkachel

Wanneer je kiest voor een houtkachel, dien je wel rekening te houden met schoonmaak op regelmatige basis. Ook is het ten stelligste aan te raden om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen en reinigen, om ernstige gevolgen zoals een schoorsteenbrand te voorkomen. Wij vegen indien gewenst ook uw schoorsteen.

Meer informatie over stoken op hout

De media heeft veel aandacht voor stoken op hout. Niet alle berichtgeving hieromtrent is juist. Hebt u vragen, volg dan deze link naar de site: Energie uit Hout, DE Natuurlijke keuze. Hier vindt u allerhande correcte informatie terug over dit onderwerp.

Maak een afspraak

Wilt u een houtkachel kopen? Wij selecteerden de meest kwalitatieve vrijstaande houtkachels van diverse hoogwaardige merken. Maak een afspraak in onze showroom in Essen. Wij staan u graag te woord met correct advies omtrent onze houtkachels.