Vrijstaande pelletkachels

Als kachelspecialist raden wij de vrijstaande pelletkachel aan als bijverwarming of ter vervanging van een bestaande, oude kachel. De pelletkachels hebben het laagste verbruik van alle type brandstoffen. 

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

  • Ze kennen een groot gebruiksgemak: je hebt geen aanmaakblokjes of lucifers nodig, want onze pelletkachels werken op stroom. Ze beschikken ook over een eigen thermostaat zodat ze automatisch kunnen in of uit te schakelen.
  • Slechts weinig uitstoot van fijn stof
  • U heeft geen traditionele schoorsteen nodig. U kan de pelletkachel eender waar plaatsen, met voorkeur tegen een buitenmuur. Wij installeren indien gewenst een inox schouwvoering om de rookafvoer van de pelletkachel naar buiten te leiden.
  • Pelletkachels kennen een zeer hoog rendement waardoor geen energie zal verloren gaan.

Stoken op pellets

Stoken met een pelletkachel is duurzaam verwarmen. U maakt hiervoor gebruik van de brandstof pellets. Pellets worden gemaakt van houtafval en zaagsel, zo wordt er geen hout verspild. Het hout dat men gebruik om houtpellets te maken, wordt gewonnen uit bomen en bossen met het FSC-keurmerk. Dat maakt houtpellets CO2 neutraal, want voor elke boom die wordt omgekapt zal er een nieuwe boom worden geplant.

Ze kennen een zeer goede verbranding, waardoor het asafval zeer klein is in vergelijking met de verbranding van hout. Kwaliteitsvolle houtpellets bestaan ook voor de volle 100% uit hout, er worden geen kunstmatige stoffen toegevoegd.

Meer weten over een pelletkachel?

Wenst u een pelletkachel te kopen? Of wenst u meer informatie over pelletkachels? Voor ieder interieur is een passende kachel op pellets. Zorgvuldig selecteerden wij de beste vrijstaande pelletkachels van diverse kwalitatieve merken. Bekijk onze collectie vrijstaande pelletkachels, ontdek de meest geschikte kachels na afspraak in onze showroom te Essen en geniet van de vakkennis van uw kachelspecialist. Bij geplaatste pelletkachels kunnen wij ook het nodige jaarlijkse onderhoud verzorgen, u geniet van een volledig kachelservicepakket.